BEERPAP®
- je výrobek
speciálně vyvinutý pro stabilizaci piva a
jiných nápojů, na
optimální snížení
množství polypeptidových prekurzorů a
polyfenolových prekurzorů zákalu.
- je
vyráběn polymerací (6-kaprolaktam)
v roztoku na částice křemeliny
- unikátní
technologie byla patentována
Schéma
vzniku koloidních zákalů:
Sorpční
odstraňování
polyfenolů polyamidy:


Popis produktu:
Jemný,
sypký prášek
světle okrové barvy
Výhody oproti
jiným
klasickým prostředkům:
- byla
optimalizována průtočnost daného
preparátu

- nerozpouští
se v pivu (pravý polymer)
- má
účinnost i na bílkovinné
látky
- nemusí
se nechávat bobtnat
Použití: pro
stabilizaci piva – k selektivnímu
odstranění zákalotvorných
polyfenolů
Doporučené
dávkování:
Na
základně dosavadních poznatků doporučujeme
dávkování 40 – 50 g/hl.
Dávkování je
závislé na požadované době stability,
dále
na použité technologii při výrobě
piva, na vstupních materiálech. Proto je potřeba
optimalizovat dávkování podle
konkrétních podmínek.
Obecně
je nutno u BEERPAP® počítat
s dávkováním 1,2
násobek oproti PVPP.
Expoziční
doba BEERPAP® je cca 3-5 minut, při teplotě piva 0 – 5o
C.
nahoru
Skladování:
Produkt
musí být
skladován a přepravován
v originálních obalech a
chráněn před vlhkem a
externími pachy. Je třeba se vyvarovat
extrémním výkyvům okolní
teploty.
Skladujte v suchu, optimálně při
teplotách 5 – 25 o C.

Závěr:
Z
výsledků testování na
VŠCHT Praha vyplývá, že
BEERPAP® oproti
jiným stabilizačním prostředkům
ponechává větší
množství polyfenolů,
ale na druhé straně adsorbuje stejně velké
množství anthokyanogenů. Z toho lze vyvodit, že
pivo
ošetřené BEERPAP® má
lepší vlastnosti při
zachování
stejné nebo delší koloidní
stability
výrobku.
BEERPAP
vyhovuje
požadavkům Nařízení Evropského
parlamentu a Rady (ES) č. 1935/2004, zákona
258/200 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně
některých souvisejících
zákonů, ve znění
následujících předpisů a
vyhlášky MZ ČR č. 38/2001 Sb. o
hygienických požadavcích na výrobky,
určené pro styk s potravinami a pokrmy,
v současném znění pro použití
k filtrační stabilizaci piva.
(Zkušební
protokol SZÚ Z21-1030/06)
|